Hjælp til børn og unge 

Terapi til vores barn?


Beslutningen om et terapiforløb kan være svær at tage. Derfor indledes forløbet altid med en forældrevejledning, hvor man får afklaret hvad forløbet går ud på inden opstarten.

Og så er det vigtigt, at jeres barn har en oplevelse af at være i gode og trygge hænder, når man er i metakognitiv terapi hos Tankemylderet.


For det er ikke kun forældre, som kan komme i tvivl. Barnet kan også synes, at det er en overvindelse at skulle i terapi og ikke vide, hvad det konkret betyder.


Relationen vigtig


Derfor er relationen vigtig, og der bruges tid på at skabe en god og tryg oplevelse. Det kan være gennem snak om interesser eller oplevelser, så man stille og roligt kommer ind på livet af barnet. I selve terapien gives der plads og tid til forståelse af det lærte, tydelige gennemgang af øvelser og hjælp til at sætte ord på, hvad tanker er, og hvad tanker gør.


Der kan være tilfælde, hvor et barn eller ung synes det er så svært at starte på terapi, at kontakten til jer forældre er essentiel i det tidlige stadie.

Det er derfor I som forældre først kommer til en vejledning uden jeres barn. Så er I klædt på til at forklare, hvad der skal ske og som forældre er I selv afklarede og forberedte på forløbet.



Forældrenes rolle i terapien


Forældrene spiller en vigtig rolle, når ens barn er i terapi. Gennem jeres engagement, viden om øvelserne og opmærksomhed på ændring af bestemte mønstre, kan I være med til at hjælpe jeres barn bedst muligt.

Der er tilknyttet tre forældrevejledninger i forløbet. Det betyder, at I får mulighed for at forklare, hvilke udfordringer jeres barn står med, få viden om forløbet, følge op på forløbet midtvejs og som afslutning.

Derfor er det vigtigt, at I forældre er med undervejs, reflekterer over ændringer i tilgangen til jeres barn og støtter og hjælper i det omgang, som er nødvendigt.

Opstarten af forløbet


Indledende telefonisk samtale omkring jeres barns udfordringer. Kort snak om, hvad metakognitiv terapi er, og hvad I kan forvente af et forløb.

Hvis det ønskes, aftales tid til en afklarende 1. samtale omkring jeres barns forløb og dybere indføring i metakognitiv terapi samt mulighed for at stille spørgsmål.

Begge forældre deltager uden barn.

Varighed 1 time.

Forløbet igangsættes


Jeres barn kommer til den første terapi-session. Her er fokus på at skabe tryghed for jeres barn, danne relation og opstarte metakognitiv terapi ved at forklare formålet og derefter starte på de første øvelser.

De sidste 5-10 min. deltager en forældre, hvor der fortælles kort om sessionen, øvelser forklares og evt. spørgsmål kan besvares. 

Derefter er barnet i terapi tre gange. 

Midtvejs og afslutning


Når  jeres barn er midtvejs i forløbet tilbydes I 2. forældrevejledning.

Her tales om status på forløbet, hvordan hjælper vi fortsat bedst vores barn på vej i den rigtige retning?

Jeres barn går derefter i terapi 3-4 gange yderligere og hele forløbet afsluttes med en 3. og sidste forældrevejledning.

Ønskes en booster-session, hvor den nye viden kan blive repeteret, er det en mulighed efter 1-2 måneder.

Klinikken


Klinikken er placeret i hyggelige omgivelser. Der er fokus på at det er et trygt og rart sted at være.


Når I ankommer vil der være skiltning, så 

I ved, hvilken vej I kommer ind til klinikken.

Metakognitiv terapi Århus. Hjælp til børn og unge med tankemylder

Kontakt